Верховна представниця Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що лідери країн-членів ЄС визнають результати турецького референдума.

За інформацією DW, Могеріні зазначила, що Європейський союз залишається відкритим для Анкари.

"Туреччина повинна визначитись, чи проявляти своє бажання продовжувати бути країною-кандидатом на вступ до ЄС", - заявила вона.

Голова європейської дипломатії додала, що у ЄС навіть не обговорюють можливість призупинення переговорів щодо членства Анкари. Міністр закордонних справ Туреччини, у свою чергу, зазначив, що його країна прагне членства у Євросоюзі.

Нагадаємо, за підсумками референдуму у Туреччині змінилась форма правління з парламентської на президентську, що розширило повноваження голови держави Реджепа Таїпа Ердогана.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ірландія просить ЄС закликати Північну Ірландію до возз'єднання, щоб зберегти членство у Союзі.