Цьогоріч пафосні святкування Дня Перемоги у Росії більше нагадували повернення в часи СРСР. В кращих традиціях Кремля вулиці заполонила військова техніка, люди із георгіївськими стрічками у петлицях та відверто радянськими гаслами на плакатах.

Втім, користувачі Twitter вирішили остудити "переможний запал" росіян, нагадавши їм, чим закінчується підтримка подібної ідеології.

В мережі почали активно розповсюджувати влучну цитату із книги "Прожите" авторства відомого актора театру та кіно Георгія Жжонова.

"Відрубавши голову німецькому фашизму, світ позбавився лише Гітлера…вистояв більш жорстокий фашизм, сталінський, комуністичний", - йшлося у творі.

Кремлівська пропаганда далася взнаки, і замість усвідомлення ситуації росіяни одразу стали на захист не тільки комуністів, але й Сталіна.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Деякі відверто підтримували його жорстоку політику, стверджуючи що нібито під час перебування диктатора при владі збільшилась кількість населення.

Слід відзначити, що Георгій Жжонов був не тільки зіркою російського театру та кіно, а й навіть встиг побувати у ГУЛАГу – його ув'язнили у 1937 році і утримували там до 1954 року.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Кремль використав паради до Дня Перемоги як інструмент пропаганди.