Національна рада Франції з контролю за президентською кампанією звернулася до представників ЗМІ із прохання не висвітлювати злиті хакерами у мережу документи передвиборного штабу Еммануеля Макрона.

Відповідне повідомлення опбулікували на сайті Ради.

Журналістам нагадали, що висвітлювання неправдивої інформації про кандидатів підпадає під дію закону, зокрема, кримінального права. Крім того, сьогодні представники Ради зберуться на позачерговому засіданні, де обговорять витік інформації.

Нагадаємо, вчора ввечері у штабі Макрона повідомили про масштабну хакерську атаку. У мережу злили тисячі офіційних документів упереміш з фейками.

Сьогодні у франції оголосили режим тиші перед другим туром президентських виборів, в якому боротимуться центрист Еммануель Макрон та ультраправа Марін Ле Пен. Журналістам заборонено висвітлювати будь-яку інформацію про кандидатів та процес виборів, в тому числі у день голосування.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ле Пен заявила, що навіть у випадку поразки Макрону вона залишиться "ідеологічною переможницею".