3 травня відбулися теледебати напередодні другого туру виборів у Франції між кандидатами в президенти Марін Ле Пен (лідер партії "Національний фронт") та Еммануелем Макроном (лідер партії "Вперед").

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Кандидати обмінялися "люб'язностями" та люто сперечалися щодо економіки країни.

Ле Пен обізвала суперника "кандидатом дикої глобалізації, нестабільності, Über-ізації, розкрадання економіки великим бізнесом".

Тим часом, Макрон відповів опоненту. Він назвав Ле Пен "справжньою спадкоємицею свого батька" (політик Жан-Марі Ле Пен, який дотримується антисемітських і ксенофобських поглядів), а також заявив, що вона обрала стратегію брехні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лідер "Вперед" зазначив, що скасує податки на нерухомість для 80% населення і скоротить платіж для бізнесменів у разі перемоги. Він заявив, що хоче зберегти пенсійну систему в тому вигляді, в якому вона перебуває на даний момент. Правда, з "більш справедливим перерозподілом доходів".

Ле Пен напала на конкурента з обвинуваченнями, що його плани в кінцевому підсумку приведуть до зубожіння багатьох сімей. Вона заявила, що хоче відновити універсальну допомогу на дітей. Крім цього, проросійська кандидат наобіцяла, що буде боротися з безробіттям в країні і дозволить виходити громадянам на пенсію в 60 років. На це Ле Пен отримала відповідь від Макрона, що подібний проект неможливий через відсутність фінансового обґрунтування.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у першому турі президентських виборів Макрон набрав 24,01% голосів, Ле Пен - 21,3%. Другий тур відбудеться 7 травня. За версією компанії компанія OpinionWay, яка провела соцопитування серед населення, за колишнього міністра фінансів голосуватимуть 61%.