Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" сьогодні провели зустріч в Італії, за підсумками якої склали звіт.

Представники G7 зазначили, що тривалість санкцій проти Росії пов'язана з Мінськими домовленостями. Крім того, міністри закликали Москву дотримуватись угод та поважати принципи міжнародного права.

"Ми залишаємося єдині у застосуванні широкого спектру інструментів зовнішньої політики, в тому числі обмежувальних заходів і санкцій, щоб переконати Росію повернутися на шлях поваги до принципів міжнародного права", - йдеться у звіті.

Крім того, представники "Великої сімки" назвали Росію винною у конфлікті в Україні, а також закликали Кремль вивести війська з Донбасу та повернути Києву контроль над кордоном.

"Тривалість санкцій буде чітко прив'язана до повного виконання Росією її зобов'язань в рамках Мінських угод", - текст документу.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", учасники зустрічі G7 не домовились щодо введення санкцій проти Росії у зв'язку з її підтримкою сирійського диктатора Башара Асада.