За громадянами Євросоюзу і після Brexit збережуть право на вільний в'їзд до Туманного Альбіону.

Про це під час поїздки на Близький Схід заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей, пише The Guardian.

За словами глави уряду, компаніям знадобитися перехідний період, аби пристосуватися до нових реалій після виходу Британії з ЄС. Процес Brexit має завершитися у 2019 році.

"Щойно ми укладемо угоду, щойно домовимося про те, якими будуть нові відносини, потрібно буде виділити час, коли бізнес і уряди пристосують системи і так далі, в залежності від характеру домовленостей", - пояснила Мей.

Незважаючи на всі труднощі, викликані Brexit, британський уряд не натішиться тим, що зможе повністю контролювати свої кордони.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свою чергу голова Європейської ради Дональд Туск підтримав необхідність перехідного періоду і підкреслив, що основоположні принципи ЄС - такі як свобода пересування громадян і відсутність трудової дискримінації - мають зберегтися.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Шотландія задумала новий референдум на тлі Brexit.