У Британському уряді вирішили, що на переговорах з Європейським Союзом під час Brexit Лондон використає свою перевагу в безпеці над усією Європою і зіграє на її страху перед "російською загрозою".

Про це пише The Telegraph.

На відповідному засіданні уряду були присутні міністр оборони Майкл Феллон, глава зовнішньополітичного відомства Борис Джонсон, міністр з питання Brexit Девід Девіс і канцлер казначейства Філіп Хеммонд.

Як зазначив Феллон, Європа знаходиться в найменш захищеному становищі з часів холодної війни.

"Російська агресія зростає. ЄС потребує наших можливостей", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Девіс зазначив, що Великобританія не повинна "применшувати свої сили" у переговорах, а Хеммонд заявив, що ЄС не запропонує Лондону такі умови економічного співробітництва, які б завадили співпраці з безпеки.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звернула увагу на те, що для ЄС питання безпеки відіграють визначальну роль, тому Лондон займає виграшну позицію.

За словами джерела видання, знайомого з подробицями переговорів міністрів, Лондону потрібні особливі умови партнерства, що покривають всі аспекти, в тому числі безпеку. Однак Лондон не буде шантажувати Європу, хоча і усвідомлює свою перевагу.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Британія може втратити Гібралтар через Brexit.