Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зібрався з візитом до Абхазії. Чим устиг розгнівати владу Грузії.

За словами офіційного представника МЗС Марії Захарової, дипломат пробуде в Сухумі два дні. За цей час він візьме участь у церемонії відкриття нового посольства Росії і проведе переговори з керівництвом невизнаної республіки - "президентом" Раулем Хаджимбою і "главою МЗС" Даурія Кові.

"Візит глави МЗС Росії в Республіку Абхазія покликаний надати додатковий імпульс розвитку російсько-абхазьких відносин, що базуються на принципах союзництва і стратегічного партнерства, а також зміцнити співпрацю між зовнішньополітичними відомствами наших країн", - зазначила Захарова.

Грузинська влада не лишилися осторонь і одразу ж висловила протест з приводу приїзду міністра. У Тбілісі його розцінюють як зазіхання на суверенітет країни.

"Візит міністра закордонних справ Росії в Абхазький регіон з порушенням державного кордону Грузії та незаконне відкриття там нового будинку дипломатичного представництва Росії грубо порушує принцип поваги суверенітету і територіальної цілісності Грузії", - повідомила прес-служба грузинського МЗС.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому, президент країни Георгій Маргвелашвілі підкреслив: робота іноземного представництва в регіоні можлива лише за умови згоди Тбілісі, якого влада, звісно ж, не давала.

"В іншому випадку така дія є грубим порушенням як грузинського законодавства, так і міжнародного права", - заявив Маргвелашвілі.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Лавров "не прийняв" претензій Заходу по Україні, Сирії і КНДР.