Росію "безпідставно звинувачують" у різних злочинах таких як агресія в Україні, підтримка президента Сирії Башара Асада, а зараз також почали пред'являти претензії щодо ситуації на Корейському півострові.

Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства країни-агресора Сергій Лавров.

"Зараз деякі американські діячі та офіційні особи в Лондоні почали говорити, що з Росією можна співпрацювати, але нехай вона веде себе добре в Україні, в Сирії, а тепер мова зайшла і про Корейський півострів. Уже й тут Росія комусь повинна щось робити", - обурився він.

За його словами, це непартнерский підхід, і РФ його не приймає.

Лавров наполягає на тому, що російської вини в сучасних конфліктах немає. Навпаки, він звинуватив США і Захід в появі таких терористичних угруповань як "Ісламська держава", "Аль-Каїда" і "Джебхат ан-Нусра".

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Більше того, намагаючись виправдати роль Росії у війнах в Україні та Сирії, глава російського МЗС зазначив, що саме західні союзники "зруйнували" Лівію, Афганістан та Ірак, тому у Заходу немає права в чомусь звинувачувати РФ.

Водночас він зазначив, що РФ готова налагодити відносини зі США. Проте Москва буде приймати до уваги виключно заяви Трампа, а не його помічників і дипломатів.

Як повідомляв інформаційний портал Знай.ua" раніше, Росії запропонували обрати правильну сторону і боротися з ІД разом з міжнародною коаліцією, очолюваною США.