27 квітня постійний представник США в раді безпеки ООН Ніккі Хейлі рознесла Кремль за підтримку режиму президента Сирії - "тварини" Башара аль Асада і закликала натиснути на Росію.

Про це повідомляє Washington Examiner.

"Я вислухала мого російського колегу, і він говорить про дипломатію та меншу критику сирійського режиму. У часи, коли ми дійсно могли б зробити щось в якості Ради Безпеки, хто є єдиною державою-членом, яка продовжує захищати режим, який блокує цю гуманітарну допомогу?" – задала риторичне запитання Хейлі.

Вона підкреслила, що Кремль може зупинити насильство в Сирії, якщо виявить на те бажання. На пропозицію натиснути на режим Асада вона відповіла, що дані дії треба застосувати по відношенню до Кремля, який покриває цю злочинну систему.

Вона перерахувала дії, які цьму свідчать: блокування гумпомощи, покривання "тварини", що використовує хімічну зброю. За її словами, Асад не зупиняється, тому що бачить підтримку країни-агресора, яка ще й накладає вето. Російський представник спробував навіть виправдатися перед Хейлі, заявивши, що РФ разом з Туреччиною та Іраном "роблять важку роботу" для припинення війни в Сирії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", президент ПАРЄ Педро Аргамунт побачив у Сирії наслідки безчинств Росії і Асада, в результаті чого почав співпереживати Україні.