Президент Росії Володимир Путін роздумує про те, щоб піти у відставку ще до 2024 року.

Про це повідомив екс-керівник нафтового концерну ЮКОС Михайло Ходорковський, передає Deutsche Welle. Він зазначив, що на сьогоднішній день в Росії сформувалася феодально-кримінальна система.

«Важливим кроком стало б висунення заступника. Це небезпечно, і я не знаю, чи зважиться він на це. У Росії такої гарантії недоторканності Путіну не може дати ніхто. В цьому і проблема. Тому для нього повинна бути розроблена якась модель, це вимагає роки. І ця модель може функціонувати тільки за сприяння Заходу », - розповів Ходорковський.

Він раніше пропонував Путіну обговорити можливість передачі президентських повноважень з главою Білого дому Дональдом Трампом. Діалог, за його словами, обов'язково повинен торкнутися низки неприємних запитань. Путін зацікавлений в тому, щоб зберегти і закріпити завоювання Криму і нейтральний статус для України та інших держав. Російський президент хоче, щоб все це було прописано в міжнародних договорах.

Ходорковський вважає, що ці пункт можна закріпити, поки Трамп знаходиться в Білому домі. Але період для ведення діалогу з Путіним на подібні теми буде коротким. Причина, за його словами, криється в тому, що імпульсивність президента США припинилася, перш ніж справа дійшла до особистих нападок на Путіна. Він додав, що в підсумку може виявитися, що підхід Трампа буде набагато ефективніше.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент РФ Володимир Путін використовує транспортну блокаду Донбасу, щоб роздавати жителям окупованих територій «паспорта« ДНР ».