У Кремлі використають ситуацію із блокування транспортних сполучень на Донбасі на свою користь – зокрема, Володимир Путін відволікатиме Захід від запланованої роздачі так званих паспортів "ДНР".

Про це на сторінці у Facebook написав аналітик громадської мережі "Опора" Олександр Клюжев.

Попри те, що такі "документи" у Росії не визнали, назвавши їх українськими, президент намагатиметься надалі просувати їх на окупованих територіях.

Експерт зазначив, що такі наміри кремлівського лідера підтверджує реакція депутатів Держдуми, які нещодавно узгодили проект відповідного закону. Згідно нього, процедура отримання російського громадянства стане значно швидшою та простішою. Передбачається, що так зміни торкнуться не тільки іноземців – у документ внесений пункт про "носіїв російської мови", під які підпадають всі, хто мешкає на Донбасі.

За словами аналітика, Путін готував відповідні нововведення "спеціально для України" – розробляти законопроект, який передбачає відмову від поточного громадянства, почали ще на початку цього року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Клюжев додав, що у такий спосіб президент РФ легалізує скасування патентів підприємств, трудових преференцій, а також пришвидшить отримання посвідки на проживання осіб, які знаходяться на непідконтрольних Києву територіях.

"Попередню схему він оголосить через Захарченка, адже саме він може зробити все необхідне, не керуючись законами", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Володимир Путін заявив, що у Кремлі збираються збільшити ядерний потенціал та закупити сучасне озброєння.