Колишнього правителя Єгипту Хосні Мубарака випустили на свободу.

Про це заявив його правозахисник, передає інформаційне агентство Agence France-Presse.

Сьогодні, 24 березня, екс-президента випустили з військового шпиталю, який знаходиться неподалік від Каїра і відправили додому в Геліопол. Шість років тому, в 2011 році, Мубарака скинули з керівної посади, весь цей час він провів за ґратами.

Його звинувачували у вбивстві декількох сотень учасників акції протесту, в ході "арабської весни" (масові демонстрації, протести та мітинги почалися після того, як в 2010 році Мохаммед Буазізі підпалив себе на знак протесту проти жорстокого поводження і корупції з боку правоохоронних органів).

Сам Мубарак заперечує, що давав наказ стріляти по мирних мешканцях. У 2012 році суд засудив його до довічного ув'язнення, однак 2 березня 2017 року його остаточно виправдали. Хосні Мубарак правив Єгиптом рівно 20 років.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, екс-президент Єгипту подав апеляцію на смертний вирок.