В італійській Сицилії вибухнув неабиякий скандал після того, як одна з туристичних компаній вирішила проводити екскурсії по знаковим для мафіозі місцях.

Як повідомляє портал The Local, компанія Easy Trapani вирішила показувати туристам місця, пов'язані з історією розвитку та діяльністю відомих злочинних угруповань. Це широкий суспільний резонанс, оскільки таким чином туроператор безчестить пам'ять тих, хто загинув від рук мафіозі.

Глава населеного пункту Віто Даміано назвав такий вид заробітку божевіллям і образою для цілого народу. Місцеві мешканці вважають, що це ображає людей, які всіма силами намагаються викорінювати злочинність, адже десь одна людина намагається допомогти цьому світу, а на іншому кінці регіону інша людина розповідає захоплюючі історії про життя бандитів, які і досі переховуються від правоохоронних органів.

В свою чергу, менеджер туристичної компанії Джанні Грілло поспішив виправдатися: це не пропаганда злочинності і ні в якому разі не обілення. Навпаки, цей напрямок розрахований на ознайомлення зі значущим шматком історії, адже люди повинні знати, як все було насправді, а не задовольнятися фрагментами правди упереміш з домислами, подчерпнутыми з кінострічок про мафіозі по типу "Хрещеного батька".

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що сицилійський архієпископ заборонив злочинцям ставати хрещеними батьками, оскільки беззаконня і церква несумісні.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще