Скандал, викликаний матеріалами "Нової газети" про переслідування у Чечні людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, не вщухає.

Глава республіки Рамзан Кадиров обізвав авторів статей про геїв "продажними шайтанами" і закликав журналістів Чечні попросити своїх колег, аби ті вибачилися перед усім чеченським народом і стали на коліна за те, що вони "образили, принизили, звинуватили", – передає Zaxid.net.

Він також прокоментував інформацію про секретні в’язниці для гомосексуалістів на території республіки.

За його словами, правозахисники з усього Кавказу приїздили подивитися і не знайшли підтвердження жодному факту про буцегарні.

"Просто на Заході дуже хочуть, щоб всі жили за їхніми правилами, перестали обзаводитися сім'ями, народжувати і ростити дітей, гідних синів. У них там чоловіки повиходили заміж за колишніх чоловіків", - заявив Кадиров.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, "Нова газета" опублікувала ряд матеріалів про те, що в Чечні переслідують чоловіків з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, і вже навіть кількох убили та близько сотні затримали.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", інформацією про переслідування Чеченських гомосексуалістів зацікавилися навіть у Кремлі, хоча влада республіки категорично заперечує викладені в публікаціях факти.