У столиці Іспанії Барселоні кілька тисяч людей вийшли на мітинг. Вони вимагають "зупинити сепаратистський переворот".

Про це пише Razon.

Акцію організували активісти "Громадянського суспільства Каталонії" (SCC) під загальним гаслом "За свободу, демократію і співіснування!".

Учасники протесту йдуть до центральної площі, де знаходиться будівля каталонського уряду.

Як стверджує голова SCC Хосе Домінго, демократія, співіснування і свобода знаходяться під загрозою. Саме тому, були організовані акції, мета яких – протистояти сепаратистським рухам та зупинити "інституційний державний переворот".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, в листопаді 2015 року парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність від Іспанії і план відділення від країни, який мали реалізувати протягом 18 місяців. Проте пізніше Конституційний суд анулював ці документи, оскільки конституція країни не дозволяє відділення регіонів.

Згідно з результатами опитувань, проведеного в листопаді 2014 року, 80% населення (близько 2 млн осіб) Каталонії підтримали незалежність регіону.

Іспанський уряд назвав опитування незаконним і подав кілька позовів до Конституційного суду.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", у вересні 2016 року на вулиці Барселони та інших міст Каталонії вийшли півмільйона сепаратистів, які вимагали незалежності від Іспанії.