Кінь на прізвисько Метро з Геттисберга, штат Пенсільванія, після того, як отримав травму колінного суглоба в 2009 році, більше не міг виконувати свої прямі обов'язки - скакати так само жваво, як до травми.

Через травму Метро незадовго міг померти, якщо б його не запримітив художник Рон Краєвський, який викупив коня, пише The Independent. Пізніше художник побачив, що Метро уважно стежить за тим, як він створює картини, і Рон вирішив навчити колишнього скакуна малювати.

Після копітких тренувань, заохочуваних смаколиками, Рон давав Метро пензлик з фарбою, і кінь робив мазки на полотні. Утворені картини виявилися настільки успішними, що Рон зміг продати вже сотні робіт.
"Пензель Метро - абсолютно нелюдська, тому що він не думає про те, що там в підсумку вийде, і просто малює", - каже Краєвський, характеризуючи художній стиль коня як "вібруючий".

Картини, який намалював кінь, Рон продає за ціною до 500 доларів за штуку, а кошти, які отримує від продажів, направляє на експериментальне лікування травми коліна, яке продовжує тварині життя. Частину коштів Рон також жертвує благодійної організації, яка дбає про відставних скакунів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, кінь фризької породи Фрідріх Великий вважається одним з найкрасивіших у світі. Кінь має власну сторінку у Facebook, на яку підписані понад 15 тисяч людей, має власний блог, де розміщують його нові фотографії та новини про життя коня.