Бельгієць, який свого часу перебував у складі терористичного угрупування "Ісламська держава", відверто розповів про те, як потрапив до злочинної організації.

Про це повідомляє CNN.

28-річний Майкл Делефортьє зізнався, що й досі підтримує бойовиків ІД, і нерідко їздив разом із ними до Сирії.

Попри те, що він виріс у родині глибоко віруючих людей, у нього з часом розвинулися психічні розлади – якраз після розлучення батьків.

Наштовхнула на думки про іслам мусульманська книга, а у 16 років підліток змінив ім’я на арабське – Юнус.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Через деякий час він приєднався до мусульманської громади, а пізніше – перейшов на сторону радикалів, і навіть назвав свого сина на честь терориста Усама бен Ладена, хоча саме через нього загинули тисячі людей.

За словами Майкла, наступним кроком до ІД стало знайомство із лідером групи Sharia4Belgium Фуадом Белькасемом, який практикував вуличні проповіді.

"Нас називали бороди в білих халатах", - додав він.

Проповідник відправив цілу групу осіб у ряди ІД під приводом "війни заради Аллаха".

Колишній терорист зізнався, що нібито вважає цілком нормальним вбивати мирних мешканців, порівнюючи жорстокість із електричними стільцями, на яких страчують ув'язнених у США.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що терористи ІД створили вибухівку за допомогою сканерів.