Відповідний законопроект уже внесли в Державну думу депутати від партії "Єдина Росія" Василь Піскарьов та Єрнест Валєєв.

Як повідомляють російські ЗМІ, парламентарі вимагають дозволити поліцейським у певних випадках стріляти у натовп.

Подібну ініціативу в Росії намагаються просунути не вперше. Депутати минулого скликання з комітету безпеки на чолі з Іриною Яровою теж пробували закріпити такі права силовиків відповідним законом. Проте через критику правозахисників документ не дійшов на розгляд навіть до самого комітету.

Нинішні його керівники Піскарьов і Валєєв мотивують необхідність дозволити стріляти в людей "з метою запобігання терористичному акту, звільнення заручників, відсічі груповому збройному нападу на критично важливі та потенційно небезпечні об’єкти" тощо.

Раніше такі повноваження вже були надані співробітникам ФСБ та Росгвардії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", господар Кремля Володимир Путін заявив про чотири тисячі росіян, які воюють у лавах "Ісламської держави".