Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров готується до переговорів з європейською колегою Федерікою Могеріні.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки прибуде до Москви, щоб обговорити можливість відновлення співпраці між Росією та Європою.

"У ході переговорів 24 квітня Лавров і Федеріка Могеріні розглянуть ключові аспекти двосторонніх відносин, а також актуальні питання міжнародного порядку денного. Відносини Росія-ЄС переживають непростий період, основним подразником залишається ставка ЄС на продовження санкційного тиску на Росію. Активно підігріваються русофобські настрої в Євросоюзі, звучать безпідставні звинувачення на нашу адресу в прагненні послабити ЄС і вплинути на результат виборів в ряді країн-членів", - відзначили у прес-службі МЗС.

У дипломатичному відомстві також додали, що каменем спотикання між РФ і ЄС все ще залишається українське питання.

"Сподіваємося, що ЄС припинить ігнорувати завзяте ухилення Києва від виконання своєї частини зобов'язань по реалізації мінських угод, перш за все у сфері політичного врегулювання, зверне увагу на прояви агресивного націоналізму, порушення свободи слова і прав журналістів в Україні", - відзначили у дипвідомстві.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Лавров влаштував істерику через жарти Турчинова про російський кордон.