Група німецьких учених зайнялася дослідженням питання про вплив пива на роботу серця і серцево-судинної системи.

Фахівці, озброївшись алкотестерами і портативними приладами для зняття кардіограм, пропонували учасникам фестивалю "Октоберфест" перевірити, як пиво позначається на їхньому здоров'ї. В цілому 3028 осіб взяли участь в дослідженні. Середній вік добровольців - 34 роки, третина з яких представниці прекрасної статі. Результати дослідження опублікував журнал Heart Journal.

Як виявилося, кожен третій учасник скаржиться на проблеми в роботі серця: задишка, завмирання або, навпаки, прискорене серцебиття. Вчені з'ясували, що варто випити два літри пива, і людина вже наражає себе на небезпеку "заробити" інфаркт і серцеву недостатність. Фахівці порекомендували пити невеликими порціями і робити перерви, не забуваючи при цьому їсти достатньо поживних продуктів: велика кількість пива за один присід всього за декілька днів може сильно послабити серце.

"Знай.ua" нагадує, що вчені розповіли про користь хмільного напою, якщо вживати його в невеликих кількостях.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще