У Литві розпочалися масштабні військові навчання, в яких взяли участь прикордонники спільно із правоохоронцями та співробітниками сфери громадської безпеки.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Міністерства внутрішніх справ країни.

У відомстві відзначили, що головною метою тренувань було відпрацювання відбиття ворожих атак та протидія можливим диверсіям поблизу державного кордону.

За словами очільника МВС Литви Еймутіса Місюнаса, військовим створили так звану штучну ситуацію – кілька осіб нібито незаконно втрутилися на територію та зайняли одну із стратегічних позиції. Вони імітували вторгнення "зелених чоловічків", які висадилися із потягу поблизу кордону.

Така екстремальна ситуація була створена для того, щоб литовські служби у майбутньому знали, як правильно реагувати, та могли ефективно взаємодіяти між собою.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

"Вони повинні орієнтуватися в умовах відсутності зв'язку, коли інформація про диверсію вже надійшла в МВС", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українські військові візьмуть участь у навчаннях із протиповітряної оборони. Вони будуть тренуватися у захисті кордону від ворожих літаків.