Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей пообіцяла керівництву Євросоюзу складний процес переговорів по процедурі Brexit. Голові Європейської комісії Жан-Клоду Юнкеру, за її словами, буде "по-диявольському важко" спілкуватися з нею.

Про це повідомляє BBC. Мей відмовилася від зобов'язання врегулювати проблему прав і статусу жителів ЄС в Британії і британців в ЄС до червня. Джерела в керівництві Євросоюзу зазначили, що зустріч британських міністрів і Юнкером пройшла в повному нерозумінні.

У свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що частина британців мають ілюзії щодо процедури Brexit. Але, за її словами, відносини сторін можна буде обговорювати лише після вирішення головних питань, пов'язаних з виходом Британії з ЄС. Серед них і суми виплат Королівства в бюджет союзу.

"Під час кампанії з виборів лідера Консервативної партії один з моїх колег сказав, що зі мною по-диявольському важко мати справу. Так ось, тепер прийшла черга переконатися в цьому Жан-Клоду Юнкеру", - наголосила Мей.

Згідно з Лісабонською угодою на процедуру Brexit відводиться два роки, а після закінчення терміну членство автоматично припиниться.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, британський прем'єр Тереза ​​Мей ініціювала розпуск парламенту країни. Це було зроблено напередодні дострокових виборів.