На 50 євро оштрафував мера столиці Латвії Риги Ніла Ушакова Центр державної мови за те, зо він під час неформальної зустрічі зі школярами спілкувався російською мовою.

Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Мер пояснив, що діти задавали йому питання російською, і саме цією мовою він відповідав. Все, що відбувалося під час бесіди з учнями, транслювалося на його сторінці.

"На думку ЦДМ, посадова особа не може відповідати школярам на їхній рідній мові. Навіть під час неформального спілкування. А факт трансляції в Facebook є ще і обтяжливим фактом. Навіть незважаючи на те, що це моя особиста сторінка", - написав Ушаков.

Він збирається судитися. Каже, що закон про державну мову не регулює неформальне спілкування.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Тобто закон я не порушував. Відповідно штраф буде оскаржений в суді. Якщо треба - то і в Конституційному суді", - заявив він і додав, що нічого міняти у своїй поведінці не збирається і продовжить спілкуватися з дітьми російською.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у березні ризького градоначальника оштрафували на 140 євро за те, що він у соцмережах переписувався з жителями столиці російською.