Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до російського президента Володимира Путіна з проханням захистити права геїв в Чечні.

"Я попросила президента Путіна використовувати свій вплив для захисту прав меншин", - сказав Меркель, передає Associated Press.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що в Чечні близько ста осіб було затримано за підозрою в мужолозтві. Журналісти повідомляли, що затримані піддавалися тортурам. Троє людей було вбито. Російська влада назвала публікації журналістів брехнею.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що німецькі активісти вийшли в Берліні на акцію протесту на підтримку руху ЛГБТ в Чечні. Активісти хочуть, щоб Меркель дала Путіну чітко зрозуміти, що потрібно припинити вбивства і тортури. Для цього, впевнені учасники протесту, у Меркель вистачить впливу.

Крім того активісти Союзу проти гомофобії почали збір коштів, які відправлять російської мережі ЛГБТ-організацій для "терміново необхідної евакуації жертв і їх сімей".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще