Міжнародний блокчейн-консорціум R3 відкинув заявку на членство від російського Сбербанку.

Причина відмови проста й очевидна - накладені на фінансову установу міжнародні санкції, повідомило російським ЗМІ джерело у консорціумі.

Що цікаво, в самому Сбербанку спробу вступити в R3 заперечують. За словами представників установи, рішення відмовитися від членства у блокчейн-консорціумі керівництво прийняло ще у 2016 році.

Перший заступник голови правління Ощадбанку Лев Хасіс поскаржився журналістам на критику Кремля і пояснив, що "це не лише санкції, зараз у цілому сприйняття Росії в світі складне".

"Який сенс хотіти, якщо тебе не хочуть. Коли нас почнуть хотіти, ми подумаємо, чи хочемо ми", - додав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Тим часом історія пам'ятає, що у 2015 році Хасіс впевнено заявляв, що банк планує вступити в R3.

Нагадаємо, блокчейн - це система контролю за транзакціями, що використовується у різних криптовалютах, у першу чергу - в біткоіні.

До консорціуму R3 входить близько 80 міжнародних організацій і державних органів. Серед них - такі відомі банки як JP Morgan, Barclays і Goldman Sachs.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Автомайдан розмалював Одеський Сбербанк.