Вчорашній парад на Червоній площі у Москві проігнорували всі глави держав, окрім президента Молдови Ігоря Додона.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Не забарився із "вдячністю " і Володимир Путін – раптово, після тривалого погіршення стосунків між Москвою та Кишиневом, георгіївська стрічка на піджаку Додона зіграла свою роль. Кремлівський лідер швидко скасував заборону на продаж вин та дозволив їх поставку із Молдови.

Підтвердили відповідне рішення і у Росспоживнагляді – тепер більше двох десятків видів продукції молдавського виноробного підприємства "Крікова" з'являться на полицях російських магазинів.

Припускають, що вплинула на ситуацію і "провальна євроінтеграційна політика" Молдови, про що неодноразово говорив сам Додон. На початку року він вперше приїхав з офіційним візитом до Москви, натякнувши, що не збирається ворогувати з Євросоюзом, але всі дії у цьому напрямку поки що виявилися марними.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід відзначити, що стосунки між країнами погіршилися ще три роки тому: тоді Молдова підписала з ЄС угоду про асоціацію та всеосяжну зону вільної торгівлі, а вже згодом Росія заборонила імпорт вин, хоча претензій щодо їх якості не було.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у мережі з'явилася пародія на московський День Перемоги.