У найбільших містах світу сьогодні пройшов "Марш на захист науки", учасники якого вийшли висловити свій протест проти політики американського президента Дональда Трампа, який планує скоротити фінансування наукових програм на 54 мільярди доларів на користь оборонного бюджету країни.

Як передають зарубіжні ЗМІ, організатори написали на сайті акції, що цей марш є першим кроком для захисту науки в охороні здоров'я, безпеки, економіки і взагалі держав. Саме тому його організували 22 квітня, на День Землі.

У США десятки тисяч людей вийшли на вулиці у Вашингтоні, Клівленді, Далласі і навіть на Гаваях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

На підтримку науки зібралися тисячі британців, французів, італійців та іспанців. У Німеччині марш пройшов під гаслом "Наука не думка, альтернативні факти є брехнею" і в одному тільки Берліні зібрав близько 11 тисяч осіб.

На демонстрації в Мюнхені президент Товариства Макса Планка Мартін Штратман заявив, що у часи, коли люди змінюють планету як ніколи раніше, вони не дозволять, аби рішення приймалися без врахування наукових фактів.

В Австралії на акцію вийшли жителі Сіднея, Мельбурна і ряду адміністративних центрів. Аналогічний марш пройшов у Новій Зеландії і навіть на Північному полюсі.

Та найцікавіше, що акція на захист науки дісталася навіть на дно Тихоого океану, куди спустилися люди в аквалангах і з плакатами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Дональд Трамп вирішив поговорити з командиром Міжнародної космічної станції.