За організацію масової акції у столиці РФ на чолі з Олексієм Навальним, 26 березня Московський суд оштрафував російського опозиціонера на 20 тисяч рублів та наклав адміністративний арешт у вигляді позбавлення волі на 15 діб.

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на кореспондента із зали суду.

За словами адвоката Навального, спочатку йому висували звинувачення за статтею "Порушення встановленого порядку організації або проведення демонстрації". Проте, як стверджує захист, правоохоронці згодом підмінили протокол, який крім штрафу передбачав також адміністративний арешт.

"Я подавав повідомлення на акцію, і вона пройшла. Яке законодавство я порушив? Уряд Москви після закінчення трьох днів з подачі заявки не відповіло. Я діяв так, як написано в законі про порядок проведення масових акцій. Протягом трьох днів ніяких альтернативних майданчиків не пропонували, а тільки повідомили, що неможливо провести ходу на Тверській ",- заявив Навальний.

Опозиціонер також просив долучити до суду "Реального організатора вчорашнього мітингу" Дмитра Медведєва, проте суд не прийняв до уваги це прохання.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, у неділю, крім Навального, під час антикорупційного мітингу, поліція затримала понад тисячу учасників акції.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у столиці РФ правоохоронці затримали 1030 осіб. По всій Росії, не враховуючи найбільших міст Росії Москви та Санкт-Петербурга, на антикорупційні мітинги вийшли понад 30 тисяч людей.