Серед більш ніж мільйона біженців, які заполонили Німеччину за останні два роки, є кілька тисяч колишніх учасників радикального руху "Талібан". Саме так вони ідентифікували себе під час подачі заяв на отримання притулку.

Про це органи безпеки вже проінформувало німецьке федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF), передає DW. Правда, коментарів з цього приводу пресі не надавали.

Нині щонайменше 70 афганских чоловіків перебувають під слідством, але достеменно невідомо, чи всіх їх федеральна прокуратура підозрює в активній діяльності в "Талібані". Шестеро з них утримуються в слідчому ізоляторі, а ще кілька постануть перед судом наступного тижня.

Німці неодноразово критикували канцлера Ангелу Меркель за занадто лояльну політику стосовно біженців, що призвело до надмірного напливу мігрантів. Особливо невдоволення посилилося після ряду терактів, до яких були причетні люди з інших країн, які проживали в Німеччині.

Тепер уряд робить усе можливе, аби якнайшвидше відправити з країни афганців, яким відмовили у притулку. Таких осіб – 45% з усіх, хто подавав відповідні заяви. Повідомляється, що проти депортацій афганців виступають правозахисні організації та деякі політичні сили, зокрема Ліва партія та Зелені.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на початку квітня понад дві сотні бойовиків "Талібану" склали зброю та здалися владі.