На острові Шпіцберген (Норвегія) люди думають не просто про завтрашній день, а набагато глобальніше: що станеться з інформацією, якщо станеться якась всесвітня катастрофа?

Як повідомляє Gizmodo, компанія Piql вирішила проблему кардинально: вона бере інформацію зі "Сховища Судного дня" і переносить її на спеціально розроблену плівку: тут інформація може зберігатися від 500 до 1000 років.

Будь-яка держава в будь-який момент може записати важливу інформацію і відправити на сервер, а звідти вона через якийсь час "перекочує" на плівку. Вона зберігається в коробці з особливим захисним рівнем. Її, в свою чергу, поміщають до світового сховища, яке побудували в скелі.

Воно доступне урядових потреб і центрів дослідження і має статус найбільшого інформаційного зібрання. Першими в "пам'ять" увійшли Мексика і Бразилія, які надали давні історичні документи про життя найперших племен.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, вчені зімітувати подорож через центр Землі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще