За два дні до другого туру президентських виборів у французькому місті Массі спалахнули заворушення. Правда, їх причиною стали не політичні погляди громадян, а дорожньо-транспортна пригода, в якій загинув підліток.

Як передає видання Le Monde, 5 травня поліцейські спробували зупинити хлопця, котрий мчав на квадроциклі без шолома. Побачивши правоохоронців, він кинувся навтьоки, але, не впоравшись з керуваннням, врізався в автобус.

У тяжкому стані потерпілого госпіталізували в одну з місцевих клінік. Лікарі оцінили його стан як критичний. Не приходячи до тями, хлопець незабаром помер.

Дізнавшись про загибель юнака, на вулиці міста вийшли кілька десятків молодих людей на акцію протесту проти поліцейських, яких вони вважають винними у смерті підлітка. Натовп почав трощити автобусні зупинки, бити вітрини магазинів, вікна, підпалювати урни зі сміттям.

Правоохоронцям вдалося затримати кілька учасників акції. Відновити порядок на вулицях поліція змогла лише пізно уночі, 6 травня.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

За фактом загибелі підлітка розпочато розслідування.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Полтаві активісти закидали димовими шашками місце незаконної забудови в центрі міста.