У місті Усукі на південному заході Японії поліція заарештувала 54-річного Такаші Яманучи, який кілька років прожив на горищі громадського туалету.

На бездомного чоловіка минулого тижня поскаржився електрик, який помітив його, коли проводив технічне обслуговування об'єкта, повідомляє Mainichi.jp.

Згідно зі звітом поліції, на горищі площею близько 92 кв. м, де мешкав Яманучи, знайшли газову плитку, електрообігрівач, одяг і кілька сотень пляшок з сечею. Державний службовець, який оглянув горище, стверджує, що мешканець підтримував там чистоту і порядок.

Поліція вважає, що Такаші непомітно забирався на горище через 50-сантиметровий отвір у стелі. Тепер цей потайний лаз перекритий.

Японець зізнався поліцейським, що близько 10 років тому покинув префектуру Гіфу і з тих пір живе в різних місцях. На горищі цього туалету, за його словами, він оселився три роки тому - після того, як звідти з'їхав попередній "мешканець".

Після цього інциденту правоохоронці Усукі обшукали всі громадські туалети в місті і заявили, що тепер в них ніхто не живе.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 80-річна безпритульна з Вільнюса стала місцевою знаменитістю й справжньою іконою стилю