Як насправді живуть і доживають ветерани Великої Вітчизняної війни у "скрепній" Росії, показав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook журналіст Олександр Тверський.

У коротенькому відео видно літню жінку, яка скаржиться на те, що у її будинку зруйнувався дах, і їй дуже холодно.

За словами автора публікації, ця жінка – 90-річна ветеран ВВВ Євгенія Корикова з села Софіївка Большеберезніковського району Мордовії, яка все життя не жила, а існувала.

У її будинку повністю згнила підлога, стіни світили дірками.

"Більше чотирьох років Євгенія Корикова намагалася скористатися правом покращення житлових умов. А її весь час просили зачекати. Цієї зими, як і багато зим до цього, дорогу в село замело снігопадами, і люди були повністю відрізані від зовнішнього світу. У тому числі і Євгенія Корикова. Ця зима стала для неї останньою. Вона замерзла у своєму будинку в січні", – написав журналіст.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Репортаж про жінку вийшов в ефір восени минулого року, коли вона ще була жива. Та ніхто з начальства нічогісінько не зробив, щоб їй допомогти.

Тверський пообіцяв, що й надалі публікуватиме подібні історії аж до 9 травня.

"Щоб нудило всіх, хто чогось там планує радіти і пишатися. Зіпсую настрій біснуватим перед всеросійською пиятикою "задєдов". Із задоволенням зіпсую. Ось так - Євгенія Корикова нехай квартиру почекає, а парад за сто мільйонів чекати не буде. і взяття Рейхстагу за 10 мільярдів в Підмосков'ї теж. Пріоритети чудовиськ зрозумілі і недвозначні", – підкреслив він.

Відео викликало обурення користувачів, які залишили понад сотню коментарів, де засудили байдужість та лицемірство влади.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Росії до Дня Перемоги влаштували справжній парад маразмів.