Вчені з Оксфордського університету дослідили новини у соцмережах перед президентськими виборами у Франції. Як виявилось, 25% з них є неправдивими.

За інформацією Reuters, аналогічні дані оприлюднила й приватна компанія Bakamo. Відомо, що більшість текстів є вигаданими історіями про кандидатів, даними про їхню підтримку, які не відповідають дійсності, та конспірологічні теорії.

У агенстві також пишуть, що результати двох досліджень дають нові підстави певним країнам звинувачувати Росію у втручанні у передвиборні кампанії. Однак зазначається, що перед американськими виборами було значно більше фейків.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться у неділю, 23 квітня. Другий, у разі потреби, - 7 травня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон у черговий раз заявив про законність російської анексії Криму.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще