Внаслідок масових протестів у Парагваї 31 березня та вбивства одним з поліцейських опозиційного активіста посадами поплатилися міністр внутрішніх справ країни і начальник поліції.

Таким було рішення президента країни Орасіо Картеса, передає ZN.

Він закликав громадян зберігати спокій, а протестуючих назвав варварами. Відомо, що під час зіткнень чимало людей отримали поранення. Серед потерпілих – і відомі політичні діячі.

Зараз правоохоронні органи займаються розслідуванням загибелі людини. Цю інформацію підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ країни.

Масові протести в столиці Парагваю Асунсьйоні спровокував дозвіл Сенату висунути президенту Картесу свою кандидатуру на наступних виборах. Це суперечить Конституції, яка забороняє повторне висунення на президентських виборах з метою запобігти можливому відновленню диктатури в цій країні. Диктатор генерал Альфредо Стресснер правил з 1954-го по 1989-й рік і вісім разів переобирався на президентський пост.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", відео масових протестів опублікували у мережі.