У російському місті Санкт-Петербурзі 1 травня затримали понад 10 ЛГБТ-активістів, які вийшли на мітинг на Невський проспект.

Про це повідомляють російські ЗМІ. В місті саме проводились першотравневі акції й до колони мітингувальників вирішили приєднатися частина ЛГБТ-спільноти.

Двоє активістів тримали в руках веселковий прапор і скандували гасло "Кадирова в Гаагу". Через деякий час до них підбігли поліцейські , затримали їх та посадили до патрульного автомобіля.

Зазначається, що серед затриманих був хтось із зображенням свастики на значку. Решту активістів затримали під час першотравневої маніфестації біля Анічкового палацу.

Вони влаштували на Невському проспекті акцію. Активісти лягли на проїжджу частину і зобразили "смерть". Один з учасників мітингу почав посипати інших землею. Так вони висловили солідарність з геями, які зазнають переслідувань у Чечні. Після цього їх негайно затримали правоохоронці.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, німецькі активісти в Берліні вийшли на акцію протесту, щоб підтримати рух ЛГБТ в Чечні.