Американський президент Дональд Трамп чітко дав зрозуміти Кремлю, що він не збирається йти на поступки, а тим більше – співпрацювати. Нещодавній ракетний удар по сирійській базі тільки підтверджує це, адже республіканець застосував "Томагавки" без попередження.

Про це на сторінці у Facebook написав політолог Тарас Березовець.

На його думку, Путіну в якості союзника більше підходив колишній президент США Барак Обама.

За словами експерта, існує кілька фактів, які підтверджують те, що Трамп не збирався повідомити про свої наміри щодо Сирії. Зокрема, ракетні удари були добре сплановані і потрапляли вони виключно в обрану ціль, оминаючи при цьому російські підрозділи, які базувалися поруч.

"Удари наносилися із хірургічною точністю, в небезпечній близькості від російських військових", - додав він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, мільярдер не збирається обмежуватися тільки однією базою Асада. Березовець припустив, що наступними стануть Тегеран і Пхеньян.

Політолог не виключає й того, що росіян попередили про удар буквально за лічені хвилини, втім вони не наважилися збивати американські ракети.

"Це удар по амбіціях Кремля", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Росія тимчасово призупинила меморандум зі США, який гарантував безпеку у повітряному просторі Сирії.