У німецькому селищі Рексінген біля міста Хорб 8 квітня на 82-му році життя помер відомий російський поет Анрі Волохонський.

Цю новину повідомив ізраїльський сайт "Курсор" з посиланням на його друзів.

Волохонський народився у Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Наприкінці 1973 року отримав дозвіл на виїзд за кордон і подався в Ізраїль, де жив 12 років.

Восени 1985 року поет перебирається до Мюнхена. Там він до серпня 1995 року працював редактором відділу новин "Радіо Свобода". Потім Волохонський знову переїжджає: спочатку до Тюбінгена, а потім до Рексінгена.

Одним з найвідоміших його творів є вірш "Рай", що починається словами "Над небом голубим…". Він написав його на музику Володимира Вавілова. Пісню виконав Олексій Хвостенко, але найбільше вона запам’яталася у виконанні Бориса Гребенщикова у фільмі "Асса".

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", цього ж дня не стало легендарного радянського космонавта Георгія Гречко, який помер на 86-му році життя.