У Санкт-Петербурзі помер екс-віце-прем'єр Росії Олексій Большаков на 78 році життя.

Про це повідомили росЗМІ з посиланням на власне джерело у Північно-Західному федеральному медичному дослідницькому центрі ім. В. А. Алмазова. Він лікувався там в останні роки.

"Він неодноразово раніше надходив на лікування, останній раз вступив з наростаючою серцевою недостатністю, хвороба розвивалася стрімко", – повідомили в лікарні.

Помер політик ще 21 квітня, а стало про це відомо тільки через два дні.


Нагадаємо, у 1988-1991 рр. він був першим заступником голови Ленгорисполкома, після чого зайняв посаду голови комітету мерії Санкт-Петербурга з економічного розвитку. У 1994 році його призначили заступником голови російського уряду з питань співробітництва з країнами СНД.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Два роки потому Большаков став заступником голови і займався питаннями державного управління в промисловості. Пішов у відставку політик у 1997 року, після чого очолив опікунську раду Фонду розвитку Санкт-Петербурга та Північно-Західного регіону. Большаков також був лауреатом Державної премії СРСР, нагороджений орденами "Знак Пошани" і Трудового Червоного Прапора.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 20 лютого помер постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін в США.