Сьогодні, 16 квітня, на 86-му році життя в каліфорнійському місті Вудсайд помер один з творців інтернету, Роберт Тейлор.

У нього була хвороба Паркінсона, пише The Los Angeles Times.

Зазначимо, Тейлор працював на оборонне відомство США та в 1960-х роках створив прототип інтернету – Arpanet. Пізніше, вже працюючи в компанії Xerox Palo Alto Research Center (Xerox PARC), він очолював команду, яка розробляла персональний комп'ютер, технологію передачі даних Ethernet і комп'ютерний дисплей.

Під його керівництвом науковці Алан Кей, Батлер Лемпсон і Чак Такер створили персональний комп'ютер Alto. У нього був екран розміром з аркуш паперу. Пізніше у Alto з'явився графічний дисплей.

Тейлор також брав участь в розробці комп'ютерної миші.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Інформаційний портал "Знай.ua" раніше повідомляв про нові правила інтернет-безпеки, щоб кожен міг захистити себе і не стати жертвою злому в 2017 році.