Сьогодні, 24 березня, не стало знаменитого Заслуженого радянського льотчика-випробувача, Героя Радянського Союзу, генерал-лейтенанта Степана Анастасовича Мікояна.

Про це повідомили у відділі комунікації літакобудівній корпорації "МіГ".

"Його відхід - це втрата для всієї вітчизняної авіації. Він прожив довге і гідне життя. Його ім'я назавжди залишиться в історії авіації та в нашій пам'яті" – зазначили у прес-службі.

Видатний льотчик пішов з життя на 95-му році.

Його участь у розвитку авіації відзначили премією уряду Російської Федерації за значний вклад у розвиток ПВС Росії. Крім цього Мікояна відзначили безліччю нагород, зокрема орденом Красного Знамена, орденом Леніна та орденом Вітчизняної війни 1-ступеня, та багато інших.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім неоціненного досвіду в авіації, де освоїв понад сотню різних типів літальних апаратів, Мікоян також був кандидатом технічних наук. Закінчив Качинську військову авіаційну школу пілотів у Криму.

У червні 1945 року Степан одружився на Елеонорі Лозовський, доньці льотчика-випробувача Петра Івановича Лозовського, який загинув у 1932 році.

У Мікояна народилося троє дітей та він мав шестеро внуків.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", колишній барабанщик американського рок-гурту Boston помер під час виступу прямо на сцені.