Вчора у російському Челябінську та селищі Локомотивне Челябінської області випав синій сніг. Місцеві виклали вчорашні фото у соцмережі.

Сьогодні городяни активно обговорюють, що могло послужити причиною аномального природного явища. Опади незвичайного кольору виявили на дахах і навколо будинків. Жителі припускають, що це можуть бути викиди з місцевих заводів.

"Синій сніг помітили ще вчора ввечері, а сьогодні, як розвиднілося, він став ще яскравіше. Не тільки дахи будинків, а й парковки, зупинки, все в блакитному снігу. Причому на дахах чіткою лінією відділений білий сніг від блакитного, тому ми думаємо, що він не відразу такий випадав, а підфарбовувався від чогось", - написав очевидець Дмитро Кудренка.

"На місці відчувається солодкуватий смак, а люди скаржаться на першіння в горлі. Стурбовані, що це результат викидів. Тут безліч підприємств, але всі вони нешкідливі для екології", - розповів корреспондент видання "Телефакт" про подібне явище у Челябінську на вулиці Фізкультурній .

Жителька міста згадала, що колись був сніг оранжевого кольору, але синього вона не пам'ятає. На звернення челябінців в СЕС, Росспоживнагляд, МНС, Міністерство екології - реакції не було. Натомість адміністрація селища Локомотивний запевнила, що в них не було ніяких опадів: "У нас тепло, сонце світить, все тане, і снігу немає взагалі".

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Два дні тому в одного з жителів міста Міас Челябінської області з крана пішла блакитна вода. Це тривало кілька секунд, після цього вода знову стала прозорою. У місцевому водоканалі заявили, що не мають до цього випадку відношення і припустили, що це могло бути вибриком споживача, спрямованим на привернення уваги.