Масштабної трагедії та загибелі такої великої кількості людей внаслідок зсуву грунту на півдні Киргизстану можна було уникнути, якби жителі села, що опинилося в епіцентрі стихійного лиха, прислухалися до фахівців.

Кілька днів тому людей попереджали про небезпеку та пропонували переселення, передає "Радіо Свобода" з посиланням на слова президента країни Алмазбека Атамбаєва.

"Під товстим шаром земляних мас, за попередніми оцінками, залишилися кілька будинків, в яких проживали люди. Але найбільше обтяжує біду, з якою ми стикнулися, те, що два-три дні тому наші співвітчизники, які там проживають, не послухалися фахівців та відмовилися переселятися", – зазначив лідер Киргизстану.

Трагедія, на думку Атамбаєва, повинна змусити замислитися та зробити висновки.

МНС країни констатує, що через рясні дощі і сніг, які йшли минулої зими, понад п’ять тисяч місць по всій країні опинилися перед реальною загрозою зсувів і повеней.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, вранці 29 квітня в селі Аюу Узгенського району Ошської області Киргизстану стався зсув ґрунту об’ємом мільйон кубометрів. Під масою землі опинилися десять будинків. З 24 загиблих як мінімум дев’ятеро дітей.

30 квітня оголошено в країні днем національної жалоби.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Філіппіни сколихнув землетрус магнітудою 7,2 бали.