Вчора, 8 травня, колишній мер Москви Юрій Лужков приїхав відпочити в Грузію разом з дружиною Оленою Батуріною та екс-главою департаменту природокористування Леонідом Бочіним.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, політик приїхав до Грузії в якості туриста, проте його минулі скандальні заяви місцеве населення не забуло. Громадськість обурило, що людина, яка офіційно підтримувала окупацію Абхазії і Південної Осетії, а також неодноразово порушувала грузинське законодавство, тепер спокійно приїжджає в цю країну відпочити.

Відповідна онлайн-петиція миттєво з'явилася на сайті уряду: обурені громадяни вимагають негайно прийняти відповідні заходи. Заступник глави МВС Шалва Хуцішвілі пояснив, що Лужков потрапив на територію Грузії легально, оскільки у нього в документах немає жодної позначки про порушення закону: у прикордонників не було законної причини відмовити йому у в'їзді. Зараз правоохоронці перевіряють ситуацію, що склалася.

В цей час Лужков і не збирається відмовлятися від своїх минулих заяв і наполягає, що Грузії взагалі-то краще без окупованих територій. "Я так гадаю, що Абхазія - це самостійна країна, це все-таки інший народ, і Осетія теж інший народ... Я думаю, що Грузія, звільнившись від цих регіонів, відчувати себе буде краще набагато", - заявив колишній московський градоначальник.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Україна і Грузія об'єднають зусилля проти агресивно налаштованої Росії.