Російський президент Володимир Путін дозволив Федеральній службі охорони забирати землю для "державних потреб".

Відповідний указ він підписав сьогодні, йдеться на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Повідомляється, що цей указ вносить зміни до Положення про ФСО Росії, затвердженого 7 серпня 2004 року. Відповідно до них, російський уряд передає частину своїх повноважень іншим федеральним органам "для спрощення процедури використання земельних ділянок для державних потреб".

Раніше ФСО могла користуватися земельними ділянками безстроково, але не мала можливості вилучати їх самостійно. 5 серпня минулого року відомство підготувало проект указу президента, згідно з яким воно зможе це робити.

Раніше аналогічний дозвіл отримало й МО Росії.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Умови, за якими відбуватиметься вилучення ділянок для державних чи муніципальних потреб, регулюватиме Земельний кодекс РФ. Зокрема, забрати землю можуть для будівництва або реконструкції об’єктів федерального значення, що необхідні для здійснення повноважень ФСО Росії.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Кремлі осоромилися через спробу пранкерів організувати телефонну розмову від імені президента України Петра Порошенко з його польським коллегою Анджеєм Дудою.