Затримання та арешт ініціатора антикорупційних мітингів у Росії опозиційного політика Олексія Навального, а також намагання правоохоронців знайти будь-які додаткові докази його провини у багатьох користувачів викликають лише іронію та сарказм.

Як пишуть місцеві ЗМІ, днями зі спецприймача, куди Навального посадили на 15 діб, прийшов слідчий і вилучив особисті речі політика, що той під час затримання здав на зберігання.

Найцікавіше те, що для розслідування справи про хуліганства співробітнику прокуратури знадобилися не тільки паспорт Олексія Навального, його мобільний телефон Nokiа та електронна книга, а навіть шнурки. Відео моменту, коли політик витягає їх з черевиків, аби віддати слідчому, вже опублікували у мережі. Усього за дві доби його переглянули майже мільйон користувачів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", 26 березня у ста містах Росії відбулися мітинги проти корупції. Олексія Навального поліція затримала буквально через кілька хвилин після появи у центрі Москви. Усього правоохоронці пов’язали майже тисячу людей, які вийшли на акцію протесту.