Президент Росії Володимир Путін провів телефонні переговори з іранським колегою Хасаном Рухані та обсудив із ним авіаудари американської армії по військовій базі Башара Асада у Сирії.

За інформацією російських ЗМІ, ініціатором переговорів був іранець. Обидві сторони вирішили, що дії США у Сирії "є неприпустимими та суперечать міжнародному праву".

Путін та Рухані також домовились надалі взаємодіяти у напрямку врегулювання військового конфлікту у Сирії. Вони підтримали ідею провести розслідування з приводу застосування хімзброї у провінції Ідліб.

Війська Башара Асада потруїли сотню людей зарином в Ідлібі 4 квітня. У відповідь 7 квітня армія США за наказом Трампа випустила на військову базу Асада у провінції Хомс 59 ракет "Томагавк". У Кремлі назвали дії американського президента "злочином".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Кремлі сприйняли як "саботаж" намір США повалити диктаторський режим Асада.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще