У російському Владикавказі до школяра-дев'ятикласника додому завітали співробітники управління з протидії екстремизму через його повідомлення у соцмережі на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Школяр написав "Норм. Треба йти" у групі "Владикавказ Сегодня", де закликали піти на мітинг за Навального. Вранці 1 травня до школяра прийшли співробітники центру "Е". Вони хотіли перевірити телефон дитини, а пізніше забрали її до відділку.

У відділенні хлопцю почали зачитувати виховальні бесіди та розповідати, що краще б він вчив уроки. Крім того, правоохоронці вимагали видалити повідомлення у соцмережі, але дев'ятикласник відмовився.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Коли я йшов, вони сказали: ти у нас тепер на олівці, ми будемо за тобою стежити. О 3-4 годині дні я зайшов в цю групу подивитися, що з постом, як він там. І знаєте, що я побачив? Нічого. Пост видалили", - поділився емоціями школяр.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Навальний після п'яти років очікування отримав закордонний паспорт, але межі Росії він залишити не зможе.