Російський опозиціонер Олексій Навальний отримав закордонний паспорт, на який чекав п'ять років. Однак виїхати за кордон він все одно не зможе.

"Цікаві новини від мого адвоката. Тобто закордонний паспорт дали, але виїжджати заборонено. А навіщо він мені тоді? Рибу загортати?" - пише Навальний у Twitter.

Адвокат опозиціонера Вадим Кобзєв повідомив, що начальниця Кримінально-виконавчої інспекції фактично заборонила Навальному виїжджати з Росії.

"Дуже настійно просила передати, що засудженим виїжджати за кордон законом заборонено", - пише Кобзєв.

Зазначимо, що після отримання закордонного паспорту Навальний заявив про наміри поїхати на лікування ока до однієї зі світових спеціалізованих клінік.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Така позиція Федеральної служби виконання покарань обурила навіть пропутінського телеведучого Володимира Соловйова: "Це вже маячня в особливо важкій формі. Дали паспорт - випустіть на лікування. Інакше, якесь єзуїтство в чистому вигляді. Не прикрашає нікого".

Як повідомляв портал "Знай.ua", око Навального, в яке плеснули зеленкою, втратило зір на 80%.